Golden League Sølv venter efter sommerferien

Golden League Guld – 16. juni 2018:
Grindsted GIF – SUB Sønderborg   1-5

Hold:
Adnan Fetahagic
Gustav Kaufmann Jahn
Jakob Kiyak Vejs
Jonas Meyer Allen
Martin Daugaard Schröter
Mohammad El-Kadery
Rasmus Duus
Tobias Pedersen
William Østergaard Andreasen

Efter to nederlag tidligere på ugen til modstandere, vi på en god dag kunne have besejret, mødte GGIF 1 lørdag puljens mest velspillende hold fra SUB Sønderborg og tabte helt fortjent.

Det ironiske er, at vi faktisk leverede den bedste indsats set over de tre puljekampe, men imod Sønderborg mødte vi bare et bedre hold – hvorimod vi slet ikke levede op til vanlig standard imod hverken ASA Aarhus eller FC Horsens.

I lørdagens kamp var vi rigtig godt med i det meste af første halvleg. Ikke mindst på baggrund af en flot, flot fighterindsats over hele linien. Denne gang var det tydeligvis gået op for GGIF-drengene, hvad der var på spil, og at et nederlag ville betyde degradering fra guld- til sølv-niveau.

Vi holdt stand imod de dygtige boldspillere fra Als helt indtil syv minutter før pausen, da gæsterne scorede på hovedstød efter hjørnespark.

Inden vi fik rystet scoringen af os, stod den 0-2… Allerede i det følgende minut fik SUB Sønderborg en friløber, der sikkert blev udnyttet uden chance for Duus i målet.

I pausen talte vi om, at alt håb endnu ikke var ude, og at en hurtig scoring måske kunne ryste vores modstander.

Det var faktisk tæt på at lykkes, da bolden kort inde i anden halvleg efter flot kombinationsspil havnede hos Jonas, der fra en position lige på kanten af feltet desværre måtte se sit skudforsøg snitte overliggeren.

Det var det tætteste, vi kom på en reducering. I stedet scorede Sønderborg et tredie og afgørende mål direkte på hjørnespark, da bolden uheldigvis strøg forbi både Mohammad ved den forreste stolpe og Duus inde på målstregen.

Herefter kom gæsterne yderligere frem til et par store chancer, men Duus var vågen og kom i begge tilfælde godt ud af sit mål og fik blokeret.

Fire minutter før tid fik vi tilkendt et hjørnespark, som blev clearet af SUB-forsvaret. Få sekunder efter måtte Duus hente bolden ud af nettet for fjerde gang. Et flot mål af de effektive gæster efter en lynhurtig omstilling.

Minuttet efter blev det 0-5 på endnu et hovedstød efter hjørnespark. Det femte mål scoret imod os efter hjørne i indeværende uge…! Der er virkelig noget med konstellationen i forsvaret – og måske lige så meget indstillingen til opdækning ved dødbolde – at arbejde seriøst på at forbedre fremadrettet.

Trods bagud med fem trykkede drengene hårdt på de sidste par minutter og fik fortjent udbytte i form af en reducerende scoring. William og Tobias kombinerede sig flot igennem, og efter en halvklaring af målmanden på Tobias’ skud, var Martin hurtigt på pletten og fik prikket bolden de sidste centimeter ind over stregen.

Nederlaget betyder, at GGIF 1 spiller i Golden League sølv, når sæsonen starter op i U12-regi efter sommerpausen. Alt andet lige venter således en smule mere overkommelig modstand end i indeværende sæson, hvor drengene udelukkende har dystet på højeste niveau imod platin- og guldhold.

17.06.2018